top of page

Pap en Poep

Deze week stond geheel in het kader van inkomende en uitgaande posten.

Eerst maar eens de inkomende zaken.

Sjieuke werd wat minder enthousiast voor voeden in de werpkist. Ze werd besprongen door alle elf en die maken ruzie om de tepels, ze hebben, ook al zijn ze geknipt, best wel scherpe nagels en verwachten tijdens de maaltijd grondig te worden schoongemaakt. De werpkist wordt zeker 4 keer per dag helemaal schoongemaakt en de kranten wel 20 keer maar voor een zo propere moeder is het toch een zwijnenstal.

We lokten Sjieuke met steeds verfijnder technieken maar hebben het inmiddels wat doeltreffender aangepakt.

We leggen een (schoon) badlaken buiten de werpkist en laten de puppen daar in shifts drinken. Zo hebben we een effen shift (5), een bonte shift (6) een bruine shift (5) en een zwarte (6). Sjieuke had de truc onmiddellijk door, we hoeven maar aan te komen met het badlaken en ze installeert zich met graagte. De puppen vinden alles goed.

De moederloze pups krijgen een flesje en de laatste twee dagen pap van geitenmelk en Bambix. Dat laatste is een vertederend schouwspel. Hartog en ik becommentariƫren dit alles Ɣ la Animal Crackers en hebben een genoeglijke avond. Dan wisselen we van shift. De pap zit tot in de gordijnen en Sjieuke vindt het schoonlikken van de pups een traktatie. Niet vreemd met alles wat ze zoal verwijdert van en bij de jongelui.

We wegen nu eens per dag en zien dat iedereen goed groeit en dat het totale nest al 4 x zo zwaar is als bij de geboorte. De achterblijvers of 'dipjes' worden voorzichtig uit de kluwen puppen gevist zodat niemand alarm slaat en verongelijkt gat doen en krijgt wat quality time bij Sjieuk.

Liesbeth noemt dit "levend Mikado" en dat omschrijft het selectie proces adequaat.

Tja, en dan is er onafwendbaar ook poep.

Dat was er een paar dagen veel en vaak en vies en vloeibaar dus draait de wasmachine minstens vier keer per dag. Gelukkig bleef het hele nest wel eten en groeien al was dat duidelijk minder uitbundig dan voorheen.

De wormenkuur was al gepland (3 weken) en onze dierenarts vermoedde dat dat de oorzaak was. Nu, na de wormenkuur en het eten van rijstepap geweld in rijstwater (stopt) komen er weer gewone poepjes en kan de wasmachine weer een beetje afkoelen.

Tussen pap en poep bevindt zich de pup en die maakt steeds meer pup, nu ook met tandjes, en werkende oortjes, en pootjes die kunnen rennen, en oefenen met blaffen en steeds meer zindelijk zijn en achter de meiden aan hollen en de jongens pesten en slapen, slapen en nog eens slapen.

Wij zijn af en toe bekaf maar als je moe bent kun je nog altijd volop genieten .....


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page