top of page

GOED NIEUWS

Deze week kwamen de chipper en Maarten (dierenarts) en beiden waren onder de indruk van dit prachtige nest. De oren, tanden, de hartjes, het gangwerk, de navels, de oogleden, de ballen alles dik voor elkaar. Over dik gesproken, het beginnen nu echt hondjes te worden met een gemiddeld gewicht van 4 kg ligt de boel mooi op koers. We geven nu 3 x brokjes en 1 x vlees verdeeld over de dag 7-20 ongeveer. We leggen een paar keer per dag een paar puppen bij Sjieuke zodat die kan gaan afbouwen. Sjieuke wil graag met haar kroost spelen en komt dan speeltjes of kluifjes tegen de ren aan leggen. Haar in de ren laten is nog niet mogelijk want ze wordt van alle kanten belaagd en besprongen voor een extra hapje.

Hartog heeft weer een hele zwik foto's op de site gezet waaronder een aantal van Ellen Gerritsen en die kunnen zo in het club blad. (van de wetters, niet van tuinieren)

Al een paar dagen hebben we 's morgens een schone ren (geen of een poepje) dus de zindelijkheid is al bijna een feit. Helaas plassen ze nog steeds bij de tuindeuren en dat zorgt voor een vervaarlijk opbollende vloer. Over een dag of 10 moeten we de schade maar es opnemen.

Joppe

Meer en meer het alfa mannetje en doet dat met grote vanzelfsprekendheid. Als hij schoenen droeg dan liep hij er naast. Toch hoort hij ook bij degenen die komen troosten als er iemand ergens te grazen genomen is dus invoelend is hij ook. Wapperende ochtendjassen, veterschoenen en blote tenen trekken zijn aandacht. In het begin beet hij hard in mijn tenen maar inmiddels weet hij dat die bij de baas horen en dat je die beter te vriend kunt houden. Joppe gaat naar Florida en dat zullen ze weten ook.

Teun.

Met Teun heb ik de afspraak dat ik hem onmiddellijk kom halen als zijn nieuwe baasjes lelijk tegen hem doen. Ik ben geheel voor hem gevallen met zijn ontplofte vacht, zijn gorilla loopje, zijn brede wetter bek en vooral zijn zeer zachtaardig karakter. Hij ligt graag aan mijn voeten en nog liever op schoot. Als Teun je vingers in de bek neemt dan voel je nauwelijks tanden, zo zacht en voorzichtig is hij. Met zijn broer en zussen gaat het wat heftiger maar je ziet dat iedereen graag met hem speelt.

Famke

De meest ondernemende van het stel. Het kattenluikje is inmiddels gebarricadeerd maar het kleinste gaatje of onoplettendheid en ze glipt langs om in de mand of voederbak van Sjieuke te gaan kijken.

Ook een felle tante in de confrontaties ook al brengt ze wat minder massa mee, ze compenseert dat met behendigheid. Ze gaat bij pappa Ake wonen dus die gaat een drukke tijd tegemoet. Nou ja, laat die mannen ook maar eens wat doen.

Dotje en Dirkje

Het probleem met Dotje en Dirkje is dat ze veel op elkaar lijken in uiterlijk en gedrag en dat het daarom moeilijk is om verschillen aan te geven. Ook lijkt het erop dat ze elkaar een beetje opzoeken in min en onmin. Echte zussen zogezegd. Ook zij zijn niet de zwaarste exemplaren en dat geeft ze iets parmantigs

en elegants. Ik denk dat ze zichzelf ook veel beter gekleed vinden dan de rest, dat zwartbont is helemaal uit, bruinbont is zoooo retro en effen zwart is voor de scheids. Nee effen bruin moet je hebben anno 2017.

Wolkje (Houna)

We hebben haar zo genoemd vanwege het kleine witte wolkje op haar overigens zwarte rug maar ze is ook een wolk van een meid. Zware poten brede kop, en zelfs door Joppe niet om te leggen.

Maar net als Teun een zachte bek en een heel (mens)vriendelijk karakter. Ze is uiteraard een kei in de duw spelletjes waarbij de tegenstander liefst met een extra zwaai van haar machtige achterwerk in de hekken beland. Nagenietend loopt ze dan weg, op zoek naar een volgend slachtoffer.

Jet

Die kan te midden van het gekrakeel met "ogen als meren die niet kunnen jokken " naar ons opkijken.

Jet heeft dus een zachte kant maar als ze zich mengt in de strijd dan is dat met heel haar hebben en houen. Volle bak, je zoekt moeilijkheden? Die kan je krijgen broer. Een dappere dame die mij zeer geschikt lijkt voor de elanden jacht.

Make

Hoorde bij de bijtertjes en is inmiddels wat beter gesocialiseerd. In het hele nest zie je een verschuiving van vechten voor je plekkie naar stoeien voor de lol. Misschien omdat de plek bepaald is en er nu ruimte komt voor de aangename manier van stoeien en ravotten. Ook Make zie je zich op haar zijde of rug werpen om de ander in de gelegenheid te stellen om haar eens heerlijk te grazen te nemen. Ook staat ze constant met haar kont omhoog (speelhouding), een feest van een beest.

Senne

De zachtheid zelve. Speelt graag met Teun en Maam want die zijn zachtaardiger en begrijpen haar gevoelsleven beter. Als het eten geserveerd wordt verandert Senne in een monster, eet sneller dan de rest, begint aan de bakjes van de ander, gaat om te pesten in het eten van de anderen staan, duwt zelfs Wolkje opzij of loopt over de ruggen van haar broers en zussen om al sky-divend een beter plekje te vinden. Na het eten wordt ze weer het troetelbeestje. Als de nieuwe baasjes op zoek waren naar een hond die het terrein bewaakt en indringers in flarden weer over de hekken jaagt dan moeten we even praten.

Maam

Sprekend haar moeder. Ook Maam is een heel zachtaardige hond die graag op schoot komt en altijd oog heeft voor de baasjes. Uiteraard heel speels en liefst met de jongens kuilen graven. Een hondje waar je vrolijk van wordt door alleen maar te kijken.

Boaike

Ja en natuurlijk is er altijd iemand de minst leuke en het meest onaangepast en vernielzuchtig en jaloers en slinks en gemeen en lelijk. Dus die houden we dan maar zelf want dat konden we echt niemand aandoen.


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page