top of page

De eerste week

De eerste week.

Deze week stond in het teken van de puppen, de puppen en nog eens de puppen. We kunnen ons moeilijk losmaken van het gekrioel en volgen ontwikkelingen op de voet. Het wegen geeft nogal wat spanning in ons gezin want er zijn een paar pups die minder hard groeien en gezinsleden reageren niet allemaal als Wetters.

We schaffen krachtvoer aan, we kopen geitenmelk, we hadden al puppy melk, de slager groet ons steeds vriendelijker, we leggen de achterblijvers extra vaak aan, we wegen tussendoor, we bellen de fok adviescommissie, we proberen flesvoeding, we proppen Sjieuke vol, kortom het kan geen kwaad als je een nestje neemt na je pensioen.

De enige die er vol vertrouwen en stoïcijns onder blijft is Sjieuke maar dat is dan ook een Wetter.

Het is heel leuk om bezoek te krijgen van kopers en belangstellenden. Iedereen wordt kwispelend begroet en het is geen probleem om puppen op te pakken en zo een eerste contact te hebben. Regelmatig liggen er mensen met het bovenlijf in de werpkist en horen we kreten van vertedering en bewondering. Alleen als Goos, onze kater, zich zo ver waagt dan volgt er een nijdige grom en loopt Goos enigszins gepikeerd weg. “ Ik wou alleen maar even kijken” maar dan wel met een verontrustende gloed in de ogen.

We houden de kamerdeur zorgvuldig dicht ’s nachts.

De hormonen hebben Sjieuke nog wel te pakken. Ze heeft een paar keer per dag een grote behoefte aan kuilen graven en heeft een paar plekken in het vizier waar ik in het voorjaar nieuwe planten zal poten. Voorheen was ze alleen behulpzaam bij het verticuteren van ons gazon maar kennelijk maakt haar nestje hele nieuwe tuinier kwaliteiten in haar los.

De verschillen zijn groot, koetje (bijvoorbeeld) is van de partij bij elke voedingsmogelijkheid, rolt na iedere voeding tonnetje rond als een tuimelaartje op zijn rug omdat hij niet meer op zijn buik kan liggen en valt daarbij in slaap met de tepel nog vastgezogen in de bek.

Vandaag lijkt ook de minst snel groeiende pup, Lieuwe, de smaak en de slag te pakken te hebben. Lieuwe was altijd benieuwd of er andere, betere spenen waren en met 8 plekken voor 10 pups moet je niet om je heen gaan kijken.

Hartog heeft weer een paar nieuwe foto’s op de site gezet en die zeggen meer dan ik in dit verhaal kan overbrengen.

Tot de volgende blog


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page