top of page

Laatste loodjes

De laatste week van wachten voor de nieuwe baasjes en werken voor ons.

Deze week zijn alle pups nagekeken en ingeënt door de dierenarts ook is bloed afgenomen voor DNA vergelijking met beide ouders en zijn ze gechipt door de chipper en tot slot bezocht door de Tjitske, de dierenarts van de vereniging.

Alle vakmensen zijn enthousiast over het nest, alle pups zijn blakend gezond en dus goedgekeurd. De afwijkingen zijn een knikstaartje bij Witske en een balletje dat nog onderweg is bij Wobbe. Met alle puppen kan op basis van de huidige beoordeling als men dat wil gefokt worden, mits wobbe’s balletje indaalt.

Voor Olle is een nieuw huis gevonden na grote aarzeling bij ons om hem zelf te houden. Als een pup nog geen plekje heeft ga je je nog meer hechten en voor een type als Olle met superlijm.

Witske heeft inmiddels ook een super plek op een schitterende borg in Groningen met gastenkamers, een slotgracht en een toprestaurant. Met haar gezonde eetlust kan de chef kok rekenen op welwillend toezicht.

De puppen zijn nu heel veel buiten en spelen met elkaar, met ons, met de speeltjes die veel van jullie hebben meegebracht en met alle bloempotten. Dit jaar hoef ik niet te mesten en er komen steeds meer kuilen bij voor nieuwe aanplant in het voorjaar.

De maaltijden worden inmiddels aan tafeltjes van twee geserveerd. Met zijn allen aan tafel werd wel erg onoverzichtelijk en we willen de jongens en meisjes wel enige manieren bijbrengen. Ze zijn inmiddels allemaal zindelijk. Het is meer een training van de baasjes dan van de honden want van nature houden ze de nestomgeving schoon alleen moeten ze ook van nature wel eens poepen/plassen en kunnen ze van nature geen deuren openmaken.

Sjieuke voedt nog steeds maar ze is wel duidelijk aan het afbouwen. Je merkt het vooral aan de puppen. Een week geleden stond de boel op tilt bij elke verschijning van moeder en nu wordt er voor de vorm nog wat gepiept. We leggen er met enige regelmaat twee of drie aan om stuwing te vermijden.

Hoe leuk ook, Liesbeth en ik zijn ook wel toe aan een leven zonder hekken in de kamer en topsport om 6 uur ’s morgens.

Dat zal voor de nieuwe baasjes vast anders voelen, het is duidelijk uit jullie reacties dat je nauwelijks kunt wachten op de komst van zo’n mormeltje en de vreugde die dat geeft.

Vang ze liefdevol op want bedenk dat ze hun vader nooit hebben gekend, dat ze met z’n tienen maar 6 tepels te verdelen hadden, dat hun wiegie een kissie was, dat ze bij nacht en ontij naar buiten werden gestuurd om in de vrieskou te poepen, dat hun baasjes steeds kwamen en dan zonder hen weer weg gingen, dat ze opgroeiden binnen hekken en doodlig stangen, dat er een levensgevaarlijke kat likkebaardend aan hun wiegje stond, dat hun favoriete speeltje altijd door een grote broer werd afgepakt, dat ze nooit eens ergens alleen konden zijn, …… dus enige consideratie is wel op zijn plaats.

We zullen voor jullie allemaal een klein informatie pakketje maken over het ritme van de dag, het voer dat we gebruiken, een stuk van de vet beds waar ze 8 weken op hebben liggen slapen voor de nestgeur, de speeltjes/doekjes die jullie meebrachten, de papierwinkel, het paspoort, (de stamboom komen we jullie later zelf brengen, de raad van beheer heeft veel tijd nodig om een en ander voor elkaar te maken) een klein presentje van de diervoeder fabrikant en het uitdrukkelijke verzoek om over een jaar naar de fokkersdag/club dag te komen voor de keuring.

En dan begint de opvoeding ter plaatse ….

En het lege nest syndroom …

En een keertje uitslapen, …

En de eerste wandeling rondom het nieuwe huis, ..

Aan de lijn nog wel ...

En het schuren en lakken van de vloer …

En de puppy training …

We wensen jullie allemaal een heerlijke tijd toe met een jong hondje over de vloer en we zouden het leuk vinden af en toe nog wat te horen!

En anders zien we elkaar mogelijk weer op de club dag volgend jaar.

=================================================================================


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page